آشپزی یک هنر است که با ترفندهای مختلف رنگ و بوی خاصی به انواع غذاها میبخشد. استفاده از بهترین ادویه برای غذا موجب افزایش طعم، عطر و جلوه غذا میشود. زمان استفاده از ادویه به همراه مقدار کافی از آن به طرز چشمگیری هنر پختن را زیباتر و جذابتر میکند. در ادامه به معرفی ادویههای مختلف برای غذا پرداخته میشود.
ادویه مخصوص هر غذا
هر غذا دارای دستور پخت متفاوتی است. اگر ادویه هر غذا به درستی و مقدار ضروری مورد استفاده قرار نگیرد طعمی نامناسب به خود خواهد گرفت. استفاده از بهترین ادویه برای غذا باید مطابق با طبیعت هر غذا باشد تا طعمی دلخواه داشته باشد.
ادویه قورمه سبزی
قورمه سبزی غذایی کاملا ایرانی است که طبیعتی بسیار گرم دارد. این غذا با لوبیا و قورمه سبزی پخت میشود. ادویه مخصوص آن شامل پودر لیمو، فلفل، زردچوبه و شنبلیله خشک است.
ادویه ماکارونی
ماکارونی یک غذای محبوب برای کودکان و نوجوانان است که طعمی مطلوب و خوشایند دارد. ادویه مخصوص ماکارونی شامل؛ ادویه کاری، دارچین، هل و پاپریکا یا پودر فلفل دلمه است.
ادویه آبگوشت
آبگوشت عذایی بسیار مقوی و مغذی است که از دیرباز مورد توجه ایرانیان قرار دارد. زردچوبه، دارچین، لیمو امانی و فلفل سیاه بهترین ادویه غذا هستند که به تمامی غذاها به ویزه آبگوشت طعم خاصی میدهند.
ادویه قیمه
خورشت قیمه یک غذایی فوقالعاده است که با کمک انواع ادویه مخصوص طعم و عطری عالی به خود میگیرد. نمک، زردچوبه، فلفل، ادویه کاری، لیمو امانی و ادویه گوشت را به این غذای دلخواه اضافه کنید تا در کنار خانواده سفره زیبایی داشته باشید. استفاده از بهترین ادویه برای غذا به ویژه آبگوشت موجب افزایش اشتها میگردد.
ادویه مرغ
با توجه به اینکه مرغهای امروزی طعم چندانی ندارند، باید به آنها ادویههای متعددی افزود تا در زمان خوردن طعم مطلوبی داشته باشند. برای طبخ خورشت مرغ باید از پودر پیاز، پودر سیر، پودر هل، پودر زنجبیل، نمک و زردچوبه کمک گرفت. تکههای مرغ را به ادویه آغشته کنید و چند ساعت فرصت بدهید تا ادویه وارد لایههای گوشت مرغ شود. گاهی برای تنوع از گیاهان معطر مانند پونه، جعفری، ریحان و آویشن استفاده کنید.
ادویه ماهی
ماهی یک غذای دریایی است که دارای طبیعت سرد است. با طعم دار کردن ماهی به کمک ادویه رنگ و بوی ماهی سفره شما چند برابر خواهد شد. پودر دارچین، پودر هل، فلفل سیاه، فلفل دلمه خشک شده یا پاپریکا بهترین ادویههای این غذای مفید هستند.
انواع ادویه مخصوص غذا
برای پخت یک غذای ناب و خوش طعم بهتر است ادویههای پر کاربرد را به خوبی بشناسیم تا بتوانیم به درستی و در فرصت مناسب از آنها استفاده کنیم. تعداد ادویه در کشورهای مختلف متفاوت است. بسیاری از کشورها مانند هند از غذاهای پر ادویه و تند مصرف میکنند. با شناخت بهترین ادویه برای غذا میتوانید سفره خود را رنگین نموده و غذای بسیار خوشمزهای پخت کنید.
زردچوبه
زردچوبه یک ادویه اصلی برای اکثر غذاها است. این ادویه از خانواده زنجبیل گرفته شده و طعمی ملایم دارد. زردچوبه اصل طعم ناخوشایند مرغ را از بین میبرد. این ادویه دارای خاصیت درمانی متعددی نیز میباشد.
آویشن
گیاه آویشن یک گیاه کوهی و بسیار مفید است که در درمان بسیاری ازبیماریها مورد استفاده قرار میگیرد. پودر آویشن به عنوان دمنوش بهترین درمان بیماریهای فصل سرد است. ضد میکروب و التهاب بوده و موجب آرامش میشود. پودر آویشن در سوپ مرغ طعمی جالب دارد.
هل
هل دارای طعمی خاص است. این ادویه بیشتر در دمنوشها به ویژه چای مورد استفاده قرار میگیرد. شیرینیهایی که دارای هل هستند طعمی بسیار جذاب دارند و در بیشتر مهمانیها به چشم میخورند. انواع حلوا و شیرینیهای خانگی از طعم هل بی نصیب نیستند.
دارجین
دارچین ادویهای خوشبو است که موجب کاهش قند خون میشود. دارچین ادویهای محبوب است که در بیشتر غذاهای ایرانی به ویژه قیمه نثار و انواع شیرینی طعم خاص خود را نشان میدهد. چای و دارچین بهترین نوشیدندیهای روزهای سرد زمستان محسوب میشوند. دارچین بهترین ادویه غذا برای طبخ و رنگ دادن به مرغ است.
زیره
زیره یا پودر زیره یک درمان مفید و موثر برای درمان انواع بیماریهای گوارشی محسوب میشود. زیره سرشار از فیبر و آهن است. مقداری از پودر آسیاب شده خود را به ادویه کاری اضافه کنید تا طعم خوش آن را حس کنید.
زعفران
این گیاه قیمتی یا طلای سرخ دارای طعم و عطری بسیار جذاب است. زعفران موجب خوشی و سرزندگی در مصرف کنندگان میشود. طعم زعفران در بیشتر غذاها بسیار دلنشین و جذاب است. بهترین ادویه برای غذا و انواع دمنوش میتواند زعفران باشد، هرچند قیمت بالایی دارد.
ادویه مخصوص هر غذا
در میان انبوه غذاهای متنوع استفاده از ادویه مخصوص در هر غذا هنر آشپز و طعم غذا را بیشتر جلوه میدهد. استفاده از بهترین ادویه برای غذا میتواند مزاج افراد را خوش کند تا به غذاها علاقه بیشتری داشته باشند.
ادویه گوشت
با توجه به اینکه گوشت دارای طعم خاصی است باید از ادویههای بودار مانند پودر سیر کمک گرفته شود تا طعمی دلخواه به غذای شما بدهد. پودر فلفل سیاه، دارچین، پودر هل، پودر زنجبیل و پودر پاپریکا از جمله بهترین ادویه غذا برای گشوت محسوب میشوند.
ادویه انواع کباب
زمانی که اقدام به طبخ گوشت میکنید، باید ادویههایی مانند فلفل، زردچوبه، لیموعمانی، زعفران، سماق را به آن اضافه کنید. کباب برگ، کوبیده، بختیاری و تابهای با این ادویهها طعمی جذاب خواهند داشت. در تمامی کبابها پودر پیاز به همراه زدچوبه ادویههای اصلی هستند.
بهترین ابزار برای تهیه ادویه
اگر می خواهید ادویه تازه و معطر داشته باشید می توانید از فروشگاه های معتبر که همیشه فروش دارند آنها را تهیه کنید. البته می توانید به کمک انواع غذاساز بوش و سایر برندها بهترین و تازه ترین ادویه ها را در منزل نیز تهیه کنید.
سخن پایانی
برای طبخ یک غذای خوشمزه و عالی باید از بهترین ادویه غذا استفاده شود تا طعمی دلخواه و عالی به غذای دلخواه شما داده شود. استفاده از ادویه در زمان مناسب و به مقدار کافی یک موضوع مهم است که باید به آن دقت زیادی شود. شناخت انواع ادویه برای بانوان که بیشتر کار آشپزی با آنان است، لازم و ضروری است. مهمترین ادویهها شامل آویشن، زردچوبه، هل، زعفران، دارچین، فلفل سیاه و زنجبیل هستند که در افزایش طعم غذا نقش بسیار مهمی دارند.