شستن ظروف آشپزخانه (نکات+ مراحل بهتر شستن انواع ظروف آشپزخانه)

  1. خانه
  2. خانه داری
  3. شستن ظروف آشپزخانه (نکات+ مراحل بهتر شستن انواع ظروف آشپزخانه)
شستن انواع ظروف آشپزخانه

امروزه بیشتر منازل دارای ماشین‌های ظرفشویی در سایزهای مختلف هستند که به جرات می‌توان گفت دست راست بانوان محسوب می‌شوند‌. شستن ظروف آشپزخانه موجب زیبایی و طول عمر ظروف می شود. زمانی که به مناسبتی دارای تعداد زیادی مهمان هستید، با حجم زیادی از ظروف رو به رو می‌ شوید که اگر روش شستن دقیق آنها را بدانید، خیلی سریع تر آنها را خواهید شست. تمیز کردن ظروف آشپزخانه مطابق جنس و شیوه درست پاکسازی، به بانوان کمک زیادی می‌کند. بانوان و همراهان گرامی در ادامه این مقاله تیوان مگ به شیوه‌ های مختلف شستشوی ظروف آشپزخانه پرداخته می‌شود.

بهترین شیوه شستن ظروف مختلف آشپزخانه

گاهی ممکن است شما بانوی خانه با شستن ظروف خود احساس ناخوشایندی داشته باشید، چون ممکنه ظروف شما دچار خش و خط شوند. پس بهتر است جنس ظرف خود را بشناسید و شیوه صحیح شستن هر جنس را بدانید.

تمیز کردن ظروف چدنی

ظروف چدنی هر چند ظاهری شیک و جذاب هستند، اما پس از مدتی مواد غذایی و چربی زیادی به خود می‌گیرند. برای اینکه ظرف چدنی خوب و سالم بماند، بهتر است پس از هر بار شستشو آن را خوب و دقیق خشک کنید. ابتدا تمامی مواد غذایی مانده را با یک دستمال کاغذی یا پارچه نرم پاک کنید.

دوقاشق غذاخوری مایع ظرفشویی را همراه یک قاشق چای‌ خوری جوش شیرین مخلوط کنید و همراه آب در ظرف بریزید. پس از چند ساعت با یک اسفنج نرم آن را شسته و خوب خشک کنید. در پایان مقداری روغن زیتون را به ظروف خود بمالید تا براق شود.

 

اینو حتما ببین  راهنمای خرید و انتخاب سرویس آشپزخانه

 

پاکسازی ظروف آلومنیوم یا روحی سوخته

شستن ظروف روحی و الومنیوم کمی سخت و دشوار است. چنانچه مواد غذایی در ظرف روحی بسوزند، ظاهری نامناسب به ظروف می‌دهند که برای بانوان چندان خوشایند نیست. برای براق شدن ظروف روحی خود مراحل زیر را انجام دهید. ظرف خود را پر از آب کنید و روی حرارت قرار دهید. سه قاشق غذاخوری پودر جوش شیرین را داخل آب آن اضافه کنید. حدود ۲۰ دقیقه فرصت دهید تا محتویات ظرف بجوشد. پس از آن مدتی فرصت دهید تا ظرفتان سرد شود، پس از آن با یک اسکاچ زبر سطح ظرف را به دقت پاکسازی کنید.

شستن ظروف مسی با نمک و آبلیمو

 

شستن ظروف مسی با نمک و آبلیمو

برای تمیز کردن ظروف آشپزخانه که جنس‌ های متفاوتی دارند، بهتر است شیوه‌ های مختلف پاکسازی ظروف را بدانید.

بانوانی که با ظروف مسی خورشت گذاشته باشند، به درستی متوجه طعم ناب آن می‌شوند، اما اگه بخواهید این طعم همیشگی باشد، بهتر است پس از هر بار استفاده ظرف مسی را با نمک و آبلیمو شستشو دهید. ابتدا داخل ظرف مسی را با یک دستمال پاک کنید. مقدار کمی نمک را با آب لیمو مخلوط کنید. یک حوله کوچک تمیز را در مخلوط نمک و آب لیمو خیس کنید. با حوله آغشته به محلول شروع به سابیدن ظرف کنید. روش بسیار مفید و ساده دیگر برای پاکسازی ظرف مسی این است که از سرکه سفید و جوش شیرین کمک بگیرید. خمیری از سرکه و جوش شیرین درست کنید و برای مدتی آن را روی لکه بگذارید.

 

اینو حتما ببین  ست آشپزخانه : جدیدترین قیمت های سرویس آشپزخانه (۲۰۲۴)

 

شیوه تمیز کردن ظروف چینی

تمامی خانمها علاقه خاصی به ظروف چینی دارند. این ظرفهای متنوع و زیبا خیلی زود چرب می‌‌شوند و در مقابل خیلی خوب براق می‌شوند. برای شستن ظروف چینی آن را داخل لگن پلاستیکی یا سینک ظرفشویی بسته قرار دهید. مقداری تاید دستی رختشویی را با پودر ماشینی مخلوط کنید و داخل سینک یا لگن بریزید. پس از ظروف را در سینک یا لگن قرار داده و روی آنها آب داغ باز کنید. مدتی صبر کنید تا ظروف کاملا خیس بخورند. پس از با یک اسفنج ساده ظروف چینی را بشورید و خشک کنید.

 

شستن ظروف شیشه‌ای

تصور همه شما خانما این است که ظروف شیشه ‌ای با وایتکس سفید و براق می‌شوند. اما این روش مناسب نبوده و با گذر زمان ظروف شیشه‌ای خراب می‌شوند و شفافیت خود را از دست می‌دهند. برای پاکسازی و درخشش ظروف شیشه بهتر است تمامی آنها را داخل لگن یا سینک ظرفشویی قرار دهید و پس از آن مقداری پودر لباسشویی همراه نصف لیوان سرکه به ظروف اضافه کنید. پس نیم ساعت ظروف شیشه‌ای را شسته و به دقت خشک کنید. برای تمیز کردن ظروف آشپزخانه که از جنس شیشه هستند، پودر لباسشویی و سرکه بسیار مناسب و مقرون به صرفه می باشد.

شستن ظروف استیل

خانمای خانه دار، بهتر بدونید که شستن ظروف استیل بسیار آسان و راحت است. نیازی به هیچ ماده خاصی نیست. مایع ظرفشویی با کیفیت و یک اسفنج نرم کار شما را تمام می‌کند.

 

شستن ظروف استیل

 

پس از پاکسازی ظروف با دستمال مرطوب نخی، با مقداری مایع ظرفشویی و اسکاچ ساده ظروف خود را شستشو دهید. پس از آب کشی ظروف را خوب و با دقت خشک کنید. برای تمیز کردن ظروف آشپزخانه بهتر است مایع ظرفشویی استاندارد و با کیفیت خریداری کنید.

 

اینو حتما ببین  سرویس آشپزخانه استیل زنگ نمی زنه؟!

 

مراحل شستن انواع ظروف

بیشتر بانوان علی رغم داشتن ظرفشویی دوست دارند ظروف خود را با دست بشویند. برای شستن ظرف نیاز به لوازمی است که بهتر است تهیه شوند. این لوازم شامل:

  • مایع ظرفشویی
  • دستکش
  • اسکاج که دارای انواع متعددی می‌باشد.

پرکردن سینک با آب داغ

زمانی که شروع به شستن ظرف می‌کنید، ابتدا سینک را به صورت تا نیمه پر کنید تا فضا کافی برای ظروف داشته باشید. برای این کار آب گرم بهتر است.‌

خیساندن ظروف

ظروفی مانند لیوان، پیش دستی یا بشقاب را در سینک خیس کنید. اگر ماشین ظرفشویی دارید، بعد از چینش ظروف در ماشین ظرفشویی ، بقیه ظروف در سینک بخیسانید.

اضافه کردن مایع ظرفشویی

 

شستن انواع ظروف آشپزخانه

 

مقدار کافی مایع ظرفشویی به سینک اضافه کنید و هم بزنید تا در آب حل شود. می‌توانید مقداری سرکه به مایع ظرفشویی اضافه کنید.

خانمای عزیز دستکش را فراموش نکنید. در زمان تمیز کردن ظروف آشپزخانه حتما مراقب دستان خود باشید.

 

اینو حتما ببین  سرویس اورانوس جدید عروس (۳۰ ست سرویس آشپزخانه اورانوس ۱۴۰۲)

 

شستن ظروف

سعی کنید ظروف را به ترتیب شستشو دهید.

  • لیوان و ظروف ظریف و شیشه ای
  • ظروف غذاخوری
  • قابلمه ها و ماهیتابه، دیگ، زودپز

ترتیب شست‌وشو ظروف باید از حساس‌ترین و تمیزترین ظروف به کثیف‌ترین و مقاوم‌ترین ظروف باشد تا در همان ابتدای شستشوی ظروف سینک و اسکاج چرب و کثیف نشود. بانوی عزیز مطمئن شوید که تمام قسمت‌های هر ظرف، مانند دسته‌ی فنجان و لبه‌ی ظرف سس کاملاً تمیز شده باشند.

آبکشی ظروف

اگر سینک منزل شما دو لنگه است، آب‌ کشی را در دو مرحله انجام دهید. ابتدا در یک طرف ظرف ها را شستشو دهید و در بخش دوم قرار دهید. پس از اتمام کار شستن آنها را آبکشی کنید. برای اطمینان از پاکیزگی ظروف، زمان آبکشی به همه‌ی قسمت‌های ظرف را دست بکشید. بهتر است زیر آب این کار را انجام دهید. اگر از آبی استفاده می‌کنید که ناخالصی زیادی دارد؛ از یک فنجان سرکه سفید برای جلوگیری از ماندن رسوبات روی ظروف خود کمک بگیرید. برای تمیز کردن ظروف آشپزخانه بهتر است عمل آبکشی را دوبار تکرار کنید.‌

خشک کردن ظروف:

پس از شستن دقیق ظروف پس از تمام شدن آبکشی مدتی منتظر بمانید و پس از آن با دستمال نخی همه ظروف را خشک کنید.‌ بهتر است از پارچه مخصوص یا پارچه نخی برای خشک کردن ظروف استفاده کنید.

نکات بهتر شستن ظروف آشپزخانه

 

شستن انواع ظروف آشپزخانه

 

بانوان گرامی برای شستن ظروف بهتر است جنس هر یک را بشناسید و مواد لازم برای شستن آن را بدانید.

اگر ظروف شما جرم و چربی گرفته اند و شست وشو را به صورت دستی انجام می دهید، کافی است سینک را از آب پر کنید، نصف فنجان جوش شیرین معمولی به آن اضافه کنید و ظروف را در آن قرار دهید. متوجه می‌شوید که جرم و چربی کاملا تمیز شده است.

افزودن سرکه به آب داخل سینک نیز نتیجه بسیار خوبی دارد. چون سرکه در از بین بردن لکه های چرب به عنوان یک برنده ملایم و نرم عمل می کند و اثر ضدعفونی کنندگی دارد.

بهتر است شستشو را از ظروف تمیز تر شروع کنید و به ظروف کثیف و چرب به پایان برسانید. به این روش، نیاز نیست آب سینک ظرفشویی را چندین بار عوض کنید.

مایع ظرفشویی

استفاده از شوینده‌های صنعتی همواره به دستان شما بانوی گرامی آسیب می‌زند. شما می‌توانید در منزل مایع ظرفشویی خانگی تولید کنید.

ته مانده های صابون خشک را جمع کنید و آنها را در یک قوطی کوچک رنده کنید. سپس یک یا دو قاشق غذاخوری جوش شیرین و آب جوش به آن اضافه کنید. ترکیب دست ساز را در یک قوطی مایع ظرفشویی خالی کنید و حالا مایع ظرفشویی خانگی آماده استفاده است. با این کار، هم به اقتصاد خانواده خود کمک زیادی کرده اید و هم در چرخه بازیافت نقش مهمی داشته‌اید. برای تمیز کردن ظروف آشپزخانه بهتر است از شوینده‌های خانگی بهره برداری کنید.

قابلمه، ماهیتابه و ظروف پخت و پز

قابلمه یا ظروف پخت و پز کثیف را از آب داغ پر کنید و نصف فنجان شوینده مخصوص ماشین ظرفشویی به آن بیفزایید. بگذارید چند ساعت به همین ترتیب بماند و سپس با یک اسکاج نرم آن را شسته و آبکشی نمایید.

 

اینو حتما ببین  سرویس آشپزخانه لیمون: ۱۱ ست آشپزخانه و سرویس لیمون (۱۴۰۲)

 

لکه های چای و قهوه

 

شستن انواع ظروف آشپزخانه

 

جوش شیرین بهترین پاک کننده لکه چای و قهوه است. با کمک یک تکه پارچه آغشته به جوش شیرین لکه‌ های قهوه، چای را از روی ظروف خود پاک کنید. بسیاری از لیوان ها، فنجان ها و استکان ها به همین روش پاکیزه می‌شوند.

تمیز کردن قوری استیل

اگر قوری استیل شما جرم گرفته است ، قوری را پر از آب کنید و ، مقداری آبلیموی تازه در آن بریزید و روی اجاق بگذارید تا بجوشد . قوری شما کاملاً تمیز و براق می‌شود.‌

از بین بردن لکه از ظروف نچسب و بچسب

برای پاک کردن ماهیتابه یا قابلمه‏ هایی که سوخته و تـه ‏گرفته، هیچ وقت با قاشق یا دیگر وسایل فلزی به جان آنها نیفتید، زیرا نتیجه چیزی جز خراب شدن ته ماهیتابه یا قابلمه نخواهد بود. برای آنکه این کار را به آسانی انجام دهید، بهتر است مراحل زیر را انجام دهید. کف ظرف سوخته مقداری جوش شیرین بپاشید و آن قدر آب به آن اضافه کنید که فقط نمناک شود؛ اجازه دهید تا چند ساعت بماند. معمولاً با این کار می ‏توانید بخش سوخته را تمیز کنید و ظرف را به راحتی بشویید.

 

شستن انواع ظروف آشپزخانه

 

لکه‏ های سخت و قدیمی را هم از ظروفی که معمولاً غذا به ته آنها نمی چسبد می ‏توان به روش زیر از بین برد؛ دو قاشق غذاخوری جوش شیرین، نصف فنجان سرکه و یک فنجان آب در آن بریزید و به مدت ۱۰ دقیقه اجازه بدهید بجوشد و پس از خنک شدن آن را شستشو دهید.

سخن پایانی

یکی از مهم‌ ترین دغدغه‌ های بانوی خانه تمیز کردن ظروف آشپزخانه است. برای شستن مناسب ظروف ابتدا باید جنس هر ظرف را به خوبی بشناسید و سپس مواد مورد نیاز مانند جوش شیرین، سرکه و اسکاج مناسب اقدام کنید. هر ظرفی را باید به شیوه‌ مخصوص شستشو دهید. در هر بار شستشو احتیاط کنید تا ظروف شما خراب نشوند. همواره تلاش کنید از شوینده‌های خانگی کمک بگیرید و دستکش را هنگام شستشوی ظروف فراموش نکنید. ظروف چینی و شیشه ای به آسانی پاکیزه می‌شوند و چندان وقت شما را نمی‌گیرند. به یاد داشته باشید خشک کردن ظروف نقش مهمی در عمر و زیبایی ظروف دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

مطالب اخیر

لینک های مفید

خرید گیم تایم
کاتالوگ رنگ موی اسکالیم
تنور گازی
ایروتایم
نایس مووی
آداب و رسوم شب یلدا
فهرست