لیست غذای نذری ماه رمضان (۱۰ نذری کم هزینه+ پرطرفدار ماه رمضون)

  1. خانه
  2. لوازم خانگی
  3. آشپزخانه
  4. لیست غذای نذری ماه رمضان (۱۰ نذری کم هزینه+ پرطرفدار ماه رمضون)
غذای نذری ماه رمضان

ماه رمضان در راه است. ماه نزول قرآن، ماه مغفرت و آمرزش گناهان، ماه برکت و مهم‌تر از همه ماه همدلی، کم کم بوی غذای نذری رمضان به مشام می‌رسد و مهمانی آغاز می‌شود‌. مسلمانان در ماه رمضان اقدام به طبخ و توزیع نذری می‌کنند. با توجه به شرایط اقتصادی پیش روی مردم، غذاهایی که نیاز به گوشت زیادی دارند، هزینه بالاتری دارند. اما افراد می‌توانند برای پخت نذری ارزان از غذاهای بدون گوشت یا مرغ استفاده کنند. در ادامه این مقاله تیوان مگ به چند غذای نذری ماه رمضان پرداخته می‌شود‌.

 

لیست غذای نذری ماه رمضان

 

لیست غذای نذری ماه رمضان

آش رشته

 

آش رشته در لیست غذای نذری ماه رمضان

 

غذایی خوشمزه، خوش ترکیب با تزیین بسیار زیبا که در لیست غذای نذری ماه رمضان قرار دارد.‌ برای طبخ آش رشته نذری خوشمزه باید از ۲۴ ساعت‌ قبل حبوبات را به صورت مجزا خیس کنید. این کار موجب هضم آسان‌تر حبوبات می‌شود. با این کار نفخ حبوبات هم گرفته می‌شود. بانوان عزیز نخود و لوبیا را در یک ظرف خیس کنید، اما برای عدس از ظرف دیگری استفاده کنید تا موجب تیرگی نخود و لوبیا نشود.
اگر زمان کافی برای خیس کردن حبوبات ندارید بهتر است به مدت دو ساعت آنها را بخیسانید و به طور مرتب چندین بار آبشان را تعویض کنید.‌
برای پخت آش رشته به موادی مانند نخود لوبیا عدسی پیاز داغ رشته سبزی نعنا خشک زردچوبه، فلفل، سبزی آش و روغن سرخ کردنی دارید.

 

عدس پلو

 

لیست غذای نذری ماه رمضان

 

در ابتدای کار ابتدا برنج و عدسی را به خوبی پاک کنید سپس عدس و برنج را در ظرف جداگانه خیس نمایید به برنج مقدار کمی نمک اضافه کنید. در مورد عدس بهتر است ۲۴ ساعت قبل آن را بخیسانید

مدت زمان لازم برای خیس کردن برنج ۲ ساعت کافی است.

ابتدا عدس را به خوبی بپزید و کشمش را پاک کرده و خیس نمایید. اگر تمایل به مصرف زرشک داشتید، آن را هم خیس کنید.‌

برای پخت عدس پلو از ترکیباتی مانند برنج گوشت چرخ کرده، دارچین، کشمش پلویی و زرشک استفاده می‌شود. گاهی عدس پلو بدون گوشت و با کمک سویا طبخ می‌شود که موجب کاهش هزینه نذری ماه رمضان می‌شود‌.

 

لوبیا پلو

 

لوبیا پلو در لیست غذای نذری ماه رمضان

 

لوبیا پلو غذایی خوش ترکیب و محبوب است که به صورت مخلوط طبخ شده و هزینه کمی به همراه دارد. عزیزانی که قصد پخت این غذا دارند، بهتر است بدانند که با گوشت چرخ کرده، گوشت تکه‌ای و سینه ریز شده مرغ می‌توانند این پلوی ناب مخلوط را بپزند.‌ برای پخت لوبیا پلو با گوشت تکه‌ای، ابتدا به مدت دو ساعت برنج را به همراه نمک خیس کنید. گوشت گوسفند را به قطعات ریز برش بزنید و‌ سپس به خوبی شستشو دهید و فرصت کافی بدهید تا خشک شود.‌

اگر دوست دارید لوبیا پلوی شما ظاهر جالبی داشته باشد، تکه‌های گوشت را در اندازه‌های بزرگ‌تر خرد نمایید. اگر لوبیا را با گوشت قیمه می‌پزید، باید تکه‌های گوشت ریز‌تر باشد.

پیاز را ریز خرد کنید و کنار بگذارید. گوشت‌های ریز و قیمه شده را در کمی روغن به آرامی سرخ کنید. برای پخت لوبیا پلو از موادی مانند لوبیا سبز، زردچوبه، پودر زنجبیل، رب گوجه فرنگی، گوشت گوسفندی و سیب زمینی استفاده می‌شود. برای پخت لوبیا پلو ابتدا باید گوشت، لوبیا از قبل آماده شود و پس از طبخ برنج به صورت آبکش لابه لای برنج ریخته شود. در میان غذای نذری ماه رمضان لوبیا ترکیبات بسیار کاملی دارد.

 

اینو حتما ببین  بهترین ادویه برای غذا [انواع ادویه مخصوص غذا]

 

شیر برنج

یکی از ارزان‌ترین و خوشمزه‌ترین و پرطرفدارترین غذای نذری ماه رمضان شیر برنج است. این غذای دارای طعمی فوق‌العاده و بی نظیر است که بسیار مقوی و مغذی است.‌ برای پخت شیر‌ برنج خوشمزه نذری ابتدا باید برنج‌ها را خوب بشویید و سپس به مدت یک الی دو ساعت با مقداری نمک خیس کنید. پس از مدتی آب روی برنج را خالی کرده و مجدد دو لیوان آب به آن اضافه کنید و اجازه دهید برنج روی شعله ملایم گاز خوب بپزد و حسابی نرم شود.

 

شیربرنج در لیست غذای نذری ماه رمضان

 

پس از آن شیر پرچرب و یک بسته خامه صبحانه را کم کم به برنج اضافه کنید و به هم بزنید.

تعدادی از افراد شیر برنج را بدون خامه نیز آماده کنند.‌ برای پخت شیر برنج‌ از موادی مثل برنج، شیر، خامه صبحانه، شکر، عرقیات مثل گلاب و هل استفاده می‌شود.

 

شله زرد

 

 

یکی دیگر از بهترین غذاهای نذری کم هزینه غذای نشاط آور شله زرد است. بسیاری از ایرانیان روزه‌دار از این غذا به عنوان افطاری مورد استفاده قرار می‌دهیم.‌

در ابتدا خلال بادام را در داخل گلاب خیس کنید.

برنج را هم شسته و از شب قبل خیس کنید. در زمان شروع پخت شله زرد برنج خیس خورده را داخل قابلمه بریزید و روی آن آب بریزید. بعد از جوشیدن برنج حرارت را کم کنید تا برنج به آرامی بپزد. برنج باید کاملاً بپزد و وا برود و نرم و شفته شود. بعد از یک‌ ساعت، شکر را به برنج اضافه کنید. سپس کره و نصف مقدار زعفران را هم اضافه نمایبد. شعله گاز باید بسیار ملایم باشد و شله‌ زرد را مرتب هم بزنید تا دچار چسبندگی نشود. مقدار آب شله زرد وابسته به نوع برنج دارد اگر مقدار آب کم بود، می‌توانید به برنج آب اضافه نمایید. برای طبخ شله زرد خوشرنگ از موادی مثل کره، زعفران، گلاب و برنج نیم دانه ایرانی مرغوب استفاده کنید. عطر برنج ایرانی غذای شما را بسیار خوشمزه می‌کند‌. در میان غذای نذری ماه رمضان بوی شله زرد بسیار خاص است‌.

 

لیست غذای نذری ماه رمضان

 

نذری پر طرفدار ماه رمضان‌

در میان تمام غذاهای محبوب و دوست داشتنی گاهی بعضی از غذاها محبوبیت بیشتری دارند. یکی از این غذاهای محبوب فلافل است‌ که‌ ممکن که علاوه بر طعم خوش هزینه کم‌تری دارد فلافل است. این غذا در میان تمامی اقشار جامعه، پیر، جوان و به ویژه روزه داران محبوب است.

برای آماده کردن فلافل روز قبل نخود را به خوبی خیس کنید. در طول روز چندین بار آب نخود را عوض کنید. نخودهایی را که قبلا خیس کرده‌اید، همراه پیاز، فلفل، گشنیز، جعفری، نمک، سیر و زیره را در دستگاه مخلوط کن بریزید و همه را با هم به خوبی ترکیب کنید تا وقتی که مواد حالت خمیری با کیفیت به خود بگیرد.‌ گاهی عده‌ای فلافل را با نخود پخته می‌پزند که باز هم طعم خوبی دارد.

برای داشتن یک فلافل خوشمزه باید موادی مانند نخود خام، جعفری تازه، انواع ادویه، پودر زیره، گشنیز، فلفل سفید، مقدار کمی بیکینگ پودر، خیارشور، گوجه فرنگی و ترشی لیته لازم است. در میان غذای نذری ماه رمضان فلافل محبوب روزه داران جوان است.

سمبوسه سیب زمینی نذری محبوب

 

سمبوسه سیب زمینی در لیست غذای نذری ماه رمضان

 

سمبوسه غذایی خوش طعم و پر انرژی برای غذای نذری ماه رمضان است که علاوه بر طعم مناسب بویی جذاب دارد. دستور پخت این غذا بسیار آسان و راحت است.

سیب زمینی‌ها را به خوبی شستشو دهید و با مقداری آب و نمک بگذارید بپزد. پس از پختن آن را خوب ریز ریز کنید.‌

در یک ماهیتابه نه چندان بزرگ روغن را به خویی داغ کنید و دانه‌های زیره سبز و برگ بو را کمی روی حرارت ملایم سرخ کنید. حالا کم کم پیاز را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا پیازها سبک و طلایی شوند. بعد از آن گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و حدود ۵ دقیقه سرخ کنید. وقتی که رنگ گوشت قهوه‌ای شد سیر رنده شده و زنجبیل ریز خرده شده را به محصول خود اضافه کنید.

برای پخت و سرو سمبوسه سیب زمینی از موادی مانند نخود فرنگی، دانه زیره سبز، سیب زمینی، گوشت چرخ کرده، فلفل قرمز و سبز تند هم استفاده می‌کنند. اگر به دنبال غذای نذری ماه رمضان برای جوانان روزه‌دار هستید، سمبوسه و فلافل بهترین گزینه‌ها هستند‌.

 

ماکارونی غذای جذاب

 

لیست غذای نذری ماه مبارک رمضان

 

ماکارونی غذایی محبوب، خوش عطر و مغذی آست که روزه داران از خوردن آن لذت فراوان می‌برند. پخت ماکارونی با سویا یک غذای نذری ماه رمضان با قیمت مناسب و ارزان است. برای پخت یک ماکارونی خوش‌رنگ و‌ خوشمزه با سویا و قارچ ابتدا به مدت ۲ تا سه ساعت سویا را در یک لیوان شیر به خوبی خیس کنید. و به آن مقدار کمی فلفل سیاه و نمک به آن اضافه کنید. پس از آن آب سویا را گرفته و با دستان خود فشار دهید تا شیر اضافی آن خارج شود پس از آن پیازها را ریز ریز کرده و در مقداری روغن به آرامی سرخ کنید تا طلایی رنگ شود. پس از سرخ شدن پیاز سویا را به آن اضافه نمایید. حال مقداری سس گوجه به همراه آب کم اضافه نمایید تا علاوه بر پخت کافی طعم خوشی به خودش بگیرد.

برای پخت یک ماکارونی فوق العاده می‌توانید از موادی مثل فلفل پاپریکا، پیاز سرخ شده، ماکارونی، کره، قارچ و انواع ادویه استفاده کنید تا یک غذای نذری ماه رمضان درجه یک طبخ نمایید.‌

 

اینو حتما ببین  غذاهای کم‌ کالری [لیست غذاها+خوراکی های رژیمی، کالری آزاد]

 

فرنی

 

فرنی و لیست غذای نذری ماه رمضان

 

فرنی خوش طعم‌ترین غذای نذری ماه رمضان است که به راحتی در منزل آماده می‌شود. دستور تهیه فرنی بسیار آسان و دور از استرس است برای درست کردن فرنی با نشاسته ابتدا باید نشاسته را تمیز کنید و سپس داخل قابلمه با شیر سرد قرار دهید. شکر را به مواد خود اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید و خوب مخلوط کنید تا نشاسته مانند گلوله‌های برف نشود. آن قدر آن را به هم بزنید تا به اندازه دلخواه غلیظ شود. حالا زمان اضافه کردن گلاب، هل و دیگر مواد مجاز است.

برای مهیا کردن یک فرنی خوش طعم و عطر می‌توانید از موادی مانند شیر پرچرب، گلاب، نشاسته و دیگر مواد مجاز استفاده نمایید.

 

کتلت شیرازی

 

طرز تهیه کتلت شیرازی

 

یکی از خوشمزه‌ترین و محبوب‌ترین غذای نذری ماه رمضان که هزینه چندانی به همراه ندارد کتلت شیرازی است. این غذا در وعده‌های سبک شام هم مورد استفاده قرار می‌گیرد و فاقد گوشت است. گروهی هم به سلیقه خودشان به آن گوشت اضافه می‌کنند.

در ابتدای کار سیب زمینی‌ها را به خوبی بشویید تا گل و گرد و خاکش شسته شود‌. بعد سیب زمینی را آب‌پز کنید.

پس ار آنکه خوب پخته شد، آن را ریز ریز و یا له کنید. بعد تخم مرغ را همراه آرد نخودچی و زردچوبه به مواد خود اضافه نمایید. سپس در یک ماهی تابه با کیفیت مواد را در قالب خاصی ریخته و آن را به آرامی سرخ کنید. برای پخت یک کتلت خوشمزه و دوست داشتنی می‌توانید از سیب زمینی، کره، آرد نخودچی و ادویه خوش طعم استفاده کنید. برای پخت غذای نذری ماه رمضان که محبوب و مطلوب جوانان باشد، کتلت شیرازی فوق‌العاده خوش طعم خواهد بود.

 

آش سبزی

 

آش سبزی در لیست غذای نذری ماه رمضان

 

آش سبزی یکی از محبوب‌ترین غذاهای شیراز و آبادان است که اگر در طبخ آن از گوشت استفاده نشود در ردیف غذاهای خوش طعم و ارزان است.

مردم شیراز برای وعده صبحانه به جای حلیم و کله پاچه و املت آش سبزی مصرف می‌کنند.

آش سبزی دارای عطری خوش و طعمی مثال زدنی است که با گوشت و بدون گوشت طبخ می‌شود.‌

برای پخت این آش از سبزی آش، نخود، لوبیا، عدس و گاهی گوشت سردست گوسفندی استفاده می‌شود. اگر برای غذای نذری ماه رمضان به دنبال غذایی نرم، گرم، خوش طعم و مقوی هستید، آش سبزی بهترین گزینه محسوب می‌شود‌.

 

نذری کم هزینه ماه رمضان

ماه رمضان زمان مناسبی برای دادن مهمانی و نذری و پذیرایی از روزه داران لست. گاهی با غذایی ساده و خوش طعم می‌توانیم مهربانی و همدلی را مهمان خانه هم خواهیم کرد.

عدسی

 

طرز تهیه عدسی

 

غذایی خوش طعم و دوست داشتنی است که در وعده‌های صبحانه، افطاری و میان وعده برای کودکان مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای پخت عدسی ابتدا عدسی را به خوبی پاک کنید و در داخل آب خیس کنید و‌ چند بار آب آن را تعویض کنید. پس از پیاز ریز ریز شده را داخل قابلمه تفت دهید و همرمان‌ ادویه، گوشت و مواد دیگر را بیافزایید. در پایان عدسی را روی مواد ریخته و‌ آب را اضافه کنید تا همراه با پیاز و مواد به خوبی بجوشد. ریختن گوشت اجباری نیست و گاهی بدون گوشت هم طعمی بسیار خوب به خود می‌گیرد. در میان انواع غذای نذری ماه رمضان عدسی در تمامی سفره‌های ایرانی به وفور مصرف می‌شود.

حلیم

 

لیست غذای نذری ماه رمضان

 

حلیم گندم یکی از غذاهای خوش طعم و جذاب است که در ماه رمضان طرفداران زیادی دارد. حلیم غذای نذری ماه رمضان است که ایرانیان ار دیر باز آن را مصرف می‌کنند. این غذای بسیار لذیذ در بیشتر مواقع برای صبحانه مصرف می‌شود. در پخت این غذای بسیار مقوی از گوشت استخوانی گوسفند استفاده می‌کنند.

در ابتدا گندم پوست کنده را از شب قبل خیس می‌کنید.

گندم خیس شده را با گوشت و آب و نمک و کمی زردچوبه و دارچین و یک پیاز روی حرارت ملایم اجاق قرار دهید وقتی که به جوش آمد، شعله اجاق را کم کنید تا آرام آرام بپزد.

بعد از یک ساعت که گوشت کاملا پخته شد، گوشت و پیاز را از داخل حلیم بیرون می‌آوریم و اجازه می‌دهیم گوشت خنک شود.

گوشت را چنگال و چاقو ریزریز کرده و دوباره به حلیم اضافه نمایید.

حلیم را روی حرارت ملایم قرار دهید و مقداری روغن حیوانی یا کره آب شده به آن اضافه کرده و به هم بزنید تا کشدار و لعابی شود.

حلیم را در ظرف مورد نظر بکشید و با دارچین، شکر و کنجد تزیین نمایید. لازم به ذکر است نیاز به گوشت زیادی نبوده و مقداری گوشت استخوانی کافی خواهد بود.

 

اینو حتما ببین  ادویه خورشت قیمه چیست؟ طرز تهیه ادویه قیمه

 

رنگینک

 

رنگینک

 

رنگینک یکی از مقوی‌ترین، خوش‌مزه ترین دسرهای محبوب ایرانی است که در ردیف نذری‌های محبوب ماه رمضان قرار دارد. این دسر با خرمای تازه مشهور طعم فوق‌العاده نابی دارد و بسیار انرژی‌بخش است.

این دسر متعلق به جنوب کشور بوده و به دلیل داشتن خرما، دارچین، گردو طبیعتی گرن دارد و در اغلب سفره‌های ماه رمضان دیده می‌شود. در ابتدای کار درست کردن رنگینک ساده باید کره را داخل یک ماهیتابه بریزید. فرصت دهید کره با حرارت ملایم آب شود. مقدار کره‌ای که مورد نیاز است بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ گرم است. در صورتی که دارید از کره کمتری استفاده کنید می‌توانید ۱۰۰گرم کره به کار ببرید. به یاد داشته باشید در طرز تهیه رنگینک خرما باید به اندازه نصف مقدار آرد، کره یا روغن به آن اضافه کنید تا تناسب غذای شما به خوبی رعایت شود.‌ رنگینک دسری عالی برای غذای نذری ماه رمضان است.

 

طرز تهیه رنگینک

 

حلوا زعفرانی

حلوا از جمله محبوب‌ترین دسرهای خاورمیانه و به خصوص ایرانیان محسوب می‌شود. حلوا در بسیاری از مناطق ایران از زمان‌های قدیم چه برای مراسم شادی و عروسی و جشن‌های مذهبی و نذری بهترین گزینه است. حلوا از نذری‌های ارزان قیمت است که با موادی ساده و در مدت زمانی کوتاه طبخ و سرو می‌شود.

 

لیست غذای نذری ماه رمضان و حلوا زعفرونی

 

برای درست کردن شهد حلوا ابتدا آب و شکر را با هم مخلوط کنید. این ترکیب را روی شعله ملایم گاز هم قرار دهید تا ذرات شکر به طور کامل در آرد حل شوند. در مرحله بعد زعفران و گلاب را به محلول آب و شکر اضافه کنید و هم بزنید.

وقتی که رنگ شهد کاملاً زعفرانی شد و شهد قوام گرفت و کمی غلیظ شد، شعله را خاموش کنید. برای تهیه حلوا مجلسی زعفرانی باید از آرد گندم، روغن جامد، خلال پسته و بادام، گلاب و زعفران استفاده کنید. اگر به دنبال غذای نذری ماه رمضان هستید که طعم، عطر و مزه خوبی داشته باشد، حلوا زعفرانی گزینه برتری است.

سخن پایانی

ماه مبارک رمضان فرصتی عالی و استثنایی برای پذیرایی و دادن نذری است. در میان انواع غذای نذری ماه رمضان بسیاری هزینه چندانی ندارند. آش رشته، حلیم، عدس پلو، ماکارونی، کتلت شیرازی، سمبوسه، لوبیا پلو، فلافل از جمله‌ غذاهایی هستند که بسیار خوش طعم و‌ جذاب هستند. حلوا و رنگینک از جمله دسرهای خوش طعمی هستند که علاوه بر طعم مطلوب هزینه چندانی بر شما وارد نمی‌کنند. بسیاری از غذاها نیازی به گدشت ندارند و بدون گوشت هم طعمی مناسب و عطری دل انگیز دارند. با دادن یک غذای نذری ساده روزه داران را دریابید‌.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

مطالب اخیر

لینک های مفید

خرید گیم تایم
کاتالوگ رنگ موی اسکالیم
تنور گازی
ایروتایم
نایس مووی
آداب و رسوم شب یلدا
فهرست